Tensiune Oscilanta ?

Ce este tensiunea oscilanta?

Data: 19-06-2016 | Scris de Feo.ro | 0 comentarii

Vi s-a intamplat de multe ori sa va enervati, sa faceti efort sau pur si simplu sa fiti foarte obositi si tensiunea dvs sa o ia razna.

Nu este nimic grav si nu necesita vizita la un medic. Totusi, daca constatati ca episodic aveti cresteri de tensiune, fara sa le asociati cu niste evenimente anume, atunci mergeti la un control pentru ca s-ar putea sa va confruntati cu tensiunea arteriala oscilanta. In mod normal, nu va afecteaza calitatea vietii. Poate doar momentele acelea in care aveti puseul, insa netinuta sub control poate sa duca la instalarea hipertensiunii arteriale. De aceea, este indicat sa masurati tensiunea zilnic. Un tensiometru pentru uz casnic este foarte util in acest caz, mai ales daca stiti ca in prezenta unui medic inima pompeaza sangele cu o viteza mai mare. Puteti suferi de “sindromul halatului alb” si in acest caz masuratoare din cabinetul medicului sau de la farmacie este irelevanta. In linistea casei, in mediul dvs. puteti afla care sunt valorile adevarate si, mai mult, puteti face asta in fiecare zi.

Cum va dati seama ca aveti tensiune oscilanta?

Daca va treziti dimineata cu dureri de cap si ameteli, fara sa fiti mahmuri, atunci e cazul sa va verificati tensiunea arteriala. In plus, insomniile si membrele amortite pot fi si ele semnale de alarma.

Inainte de a merge la medic puteti sa tineti un jurnal in care sa notati ce ati mancat, starile de spirit sau intamplari mai importante din ziua respectiva si valorile tensiunii arteriale. In felul aceasta doctorul isi poate face o idee despre stadiul in care se afla afectiunea dvs.

Daca episoadele de crestere a tensiunii sunt pasagere, puteti sa va ajutati organismul si sa evitati ca situatia sa nu degenereze. Consumati produse mai bogate in iod si mangan si faceti mai multa miscare pentru a scadea tensiunea. De asemenea, este indicat sa evitati prajelile, alcoolul, produsele grase, cafeaua si conservele care contin o cantitate mare de sodiu.

Sursa: feo.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.